Met Impact Midden zijn we in Amersfoort met ondernemers en bewoners een expeditie gestart. Samen zijn we op reis naar een mooier Amersfoort en daarmee een mooiere wereld. Stap voor stap gaan we ontdekken wat het betekent om met andere ogen naar je omgeving te kijken.

Waar je je eerst misschien ergerde aan al die voedselverspilling in de lokale supermarkt, zie je nu juist mogelijkheden voor een nieuwe Instock (Instock is een restaurantketen dat elke dag kookt met voedsel dat anders weggegooid zou worden). Zie je koffiedik als afval of als grondstof voor oesterzwammen? Dat is de essentie, mogelijkheden zien, dan wordt afval ineens heel waardevol.

Zelf zag ik ook lokaal mogelijkheden. Ik was mijn archiefkast aan het opruimen en kwam heel veel oud papier tegen. Normaal gesproken zeg je: ”Snel in de papierbak gooien”. Ik vroeg me echter af of ik hier nog iets mee kon. Toen ik goed keek bleek dat veel van dit papier enkelzijdig geprint was, de achterkant was dus nog blanco! Hier zit nog waarde! Vanuit die gedachte is Green Side ontstaan: met Green Side maken we duurzame notitieboeken van enkelzijdig geprint papier. Het papier voor de notitieboeken wordt ingezameld bij lokale basisscholen en ingebonden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Voor deze activiteiten ben ik afgelopen jaar zelfs genomineerd voor Wereldverbeteraar van het Jaar, hoe snel kan het gaan! Er komt steeds meer aandacht voor mijn verhaal en daarmee ook steeds meer mensen die mij willen helpen met mijn missie om de wereld wat mooier te maken. Delen betekent daadwerkelijk vermenigvuldigen. Durf je successen en je verhalen dan ook te delen.

Samen kunnen we de wereld veranderen door er anders naar te kijken.

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *