Ondernemen met impact, hoe doe ik dat? Dé vraag die centraal staat in de intervisiereeks die we vanuit Impact Midden aanbieden. Steeds meer organisaties willen bijdragen aan de betekeniseconomie, waar niet winstmaximalisatie centraal staat, maar waardetoevoeging voor het totale (eco)systeem.  

In een paar intervisiesessies  willen we met een groep van maximaal 6 deelnemers een aantal vragen rondom ‘Ondernemen met impact’ centraal stellen. Je krijgt antwoord op je eigen vragen en leert van de ervaringen van anderen. Deze intervisie gaat over jouw ontwikkeling als impactvol ondernemer. Iedereen die onderneemt met impact, of wíl ondernemen met impact is welkom. Of je nu ZZP’er bent van een start-up, of dat je organisatieveranderingen begeleidt in een grotere organisatie. Gezamenlijk bepalen we de intervisievraag waar iedereen kan leren van elkaars ervaringen.

Doe je mee? We starten met een intervisiereeks in het voorjaar: op 8 april en 6 mei, van 15 uur tot 18 uur in Amersfoort. Het heeft de voorkeur om je in te schrijven voor de drie sessies, maar ook als je maar één of twee sessies mee kunt doen ben je van harte welkom. De kosten bedragen € 50,- per sessie en je mag aan het eind van de sessie bepalen of je de sessie dit bedrag waard vond. 

Luc Pieters en/of Marja Schneiders begeleiden de intervisie.

Neem met één van ons contact voor meer informatie en om je aan te melden.

Luc Pieters, 06-52067380


Ik word gefascineerd door het ontwikkelen van mensen en organisaties. Elkaar van potentieel tot prestatie brengen noem ik dat. Ik kies daarbij voor afwisseling tussen ondersteunen en confronteren. Samen grenzen opzoeken en deze verleggen zorgt voor verbetering en vernieuwing. Daarbij verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en voor anderen maakt echte betrokkenheid mogelijk. Dat geldt niet alleen op het werk, maar ook daar buiten.  

Ik ben mede initiatiefnemer van ‘Hilversum werkt Samen’, een werkgeverscollectief dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpt om passend werk te vinden. Verder ben ik als sociaal ondernemer actief in De Groene Werkstraat, Helpgewoon Inclusief en Clean Energy Solutions.

Ik heb een passie voor Afrika, waar ik meerdere malen per jaar trainingen verzorg en enkele ziekenhuizen ondersteun. Met weinig middelen toch veel bereiken is daarbij de uitdaging. Typerend voor mij is dan ook: “als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan”.

Marja Schneiders, 06-48510859

Alles is met elkaar verbonden en als mens hebben wij invloed op alles om ons heen. Ons kapitalistische systeem, waarin economische groei het streven is, loopt ten einde. Het is niet meer houdbaar omdat het letterlijk het voortbestaan van veel leven op aarde bedreigt. Ik ben een rasoptimist en zie om mij heen de beweging naar een betekeniseconomie. Waar niet winstmaximalisatie centraal staat, maar waardetoevoeging voor het totale ecosysteem. Ik wil deze beweging stimuleren en zichtbaar maken, zodat de natuur met mijn kinderen en wie weet ooit kleinkinderen, verder kan bloeien. Zodat we een leefbare aarde houden voor alles dat erop leeft.

Veranderen begint bij bewustwording. Van daaruit kunnen stappen gezet worden om een nieuwe houding aan te nemen en ander gedrag aan te leren. Daar is tijd en begeleiding voor nodig. Op individueel-, groeps- en organisatieniveau begeleid ik deze veranderingsprocessen. Bijvoorbeeld door Training, Intervisie, Advies over ontwikkelingsprogramma’s en Organisatiecoaching.

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *