Wil jouw organisatie ook meedoen met het krachten bundelen om de betekeniseconomie te versterken? Er zijn drie manieren om mee te doen met Impact Midden: als deelgenoot, bondgenoot en als supporter. Hieronder staat toegelicht wat deze drie rollen inhouden en hoe je deelgenoot, bondgenoot of supporter wordt.

Deelgenoot

 • Een deelgenoot is mede-eigenaar van Impact-Midden en is dus ook samen met de andere deelgenoten verantwoordelijk voor het resultaat, zowel in betekenis als in financiële zin.
 • Elke deelgenoot kan eerst proefdraaien voor hij aansluit. Daarna bespreken alle deelgenoten of er een verbintenisverklaring kan worden opgesteld. Deze stelt de nieuwe deelgenoot zelf op en bespreekt de verklaring met één of meerdere andere deelgenoten.
 • Jaarlijks gaan we gezamenlijk om de tafel om de verbintenis te evalueren. Hierbij maken we gebruik van 360 graden feedback.

Heb je interesse om aan te sluiten als deelgenoot? Neem dan contact op met Marja Schneiders via info@impactmidden.nl.

Bondgenoot

Bondgenoten zijn organisaties die onderdeel uitmaken van / samenwerken met Impact Midden. Dit zijn grote en kleine bedrijven, overheids- en onderwijsinstellingen, buurtcollectieven, etc. Bondgenoten hebben interesse in ondernemen met Impact en willen op hun manier waarde toevoegen aan het Deelgenootschap. Zij kunnen in projecten zowel onderaannemer zijn als opdrachtgever.

Bondgenoten bouwen zichtbaar aan een nieuwe, circulaire en sociale betekeniseconomie. Bondgenoten brengen tegen een vergoeding vraagstukken in, waar Impact Midden mee aan de slag gaat met de stakeholders van de betreffende bondgenoot. Ook kunnen meerdere bondgenoten samen een vraagstuk inbrengen.

Bondgenoten kunnen ook hun bijeenkomsten en events op de agenda plaatsen. Deze wordt verspreidt via de nieuwsbrief van Impact Midden.

Er zijn ook bondgenoten die goed zijn in het begeleiden van de vraagstukken en/of een training/opleiding/evenement aanbieden aan het ecosysteem van Impact Midden. Zij ontvangen een vergoeding voor de werkzaamheden, maar betalen een vergoeding om deel uit te maken van het netwerk.

Met elke bondgenoot wordt individueel jaarlijks een afspraak gemaakt over de vergoeding, die kan bestaan uit financiële en sociale waarde.

Wat biedt Impact-Midden aan bondgenoten?

 • Vermelding met logo, beschrijving en link op de website
 • Het bijeenbrengen van stakeholders rond vraagstukken van de betreffende bondgenoot met de aanpak Regionomie
 • De mogelijkheid events en bijeenkomsten op de agenda te plaatsen
 • Betrekken bij zaken die het ecosysteem aangaan
 • Verbinden met andere partijen in het ecosysteem

Heeft jouw organisatie interesse om bondgenoot te worden? Neem dan contact op met Sandra Barth, via info@sandrabarth.nl.

Supporter

Supporters zijn particuliere personen, zp’ers, bedrijven, organisaties en instellingen die Impact Midden een warm hart toedragen. Zij maken onderdeel uit van het ecosysteem van Impact Midden.

Het kost geen financiële vergoeding om supporter te worden. Wel vragen we wat de persoon of organisatie kan toevoegen aan het ecosysteem van Impact Midden. Supporters betalen voor de activiteiten waar zij aan deelnemen.

Wat biedt Impact Midden aan supporters?

 • Vermelding met logo (profielfoto indien privépersoon) en link op de website
 • Deelname aan het Systeem Innovatie Lab, indien er een vraagstuk is dat de organisatie/activiteiten van de supporter raakt
 • Deelname aan events en bijeenkomsten
 • Opleiding en trainingen

Heb jij of heeft jouw organisatie interesse om supporter te worden? Neem dan contact op met Sandra Barth via info@sandrabarth.nl.